-
ГУЛАШИЈАДА 2021
---Комплекс базена „Гараши“ 05.09.2021. године---
~ГУЛАШИЈАДА 2021~
24 August 2021ГУЛАШИЈАДА 2021
—Комплекс базена „Гараши“ 05.09.2021. године—
Ловачко удружење “Букуља“ Аранђеловац и СРЦ Шумадија организују такмичење у кувању гулаша.
Позивамо све заинтересоване суграђане и драге госте да пријаве своје екипе до 03.09.2021.године у просторијама СРЦ-а “Шумадија“ или на дан такмичења 05.09.2021. године до 9:30 у Комплексу базена у Гарашима.
Контакт телефон: 063/8160094
Ловачко удружење “Букуља“ је припремило по 2 кг меса од дивљачи ( д.свиња и срна ) за свае такмичаре.
Организатори су припремили и велики фонд награда као и поклона за све учеснике на гуласијади, као и културно-уметнички програм за присутне госте.
ПРОПОЗИЦИЈЕ ЗА ТАКМИЧАРЕ У КУВАЊУ ГУЛАША
Члан 1.
Такмичење се одржава у кувања гулаша од меса по избору, укључујући и дивљач.
Члан 2.
На такмичењу могу учествовати, групe и појединци који се благовремено пријаве организатору такмичења и председнику жирија, најкасније до 09.30 сати. Екипу сачињавају три члана.
Члан 3.
Гулаш се кува у котлићу , Време кување гулаша је 4 ( четири ) часа, од тренутка паљења ватре. Све ватре се пале у исто време 10,00 сати.
Члан 4.
Такмичари су дужни да донесу котлић или неку другу посуду (са троношцем или слично), jунеће месо ,свињско месо,месо дивљачи добијају на лицу места, зачини, прибор, и све друго потребно за припремање гулаша. Све остало се припрема на лицу места.
Члан 5.
Гулаш се кува искључиво на природној ватри такмичари могу користити сопствени огрев или расположиви на самом плацу ( без обзира на врсту и квалитет )
Није дозвољена употреба бутан боца
Члан 6.
Сваки такмичар је у обавези да жирију пријави састав својих зачина и да гарантује да исти не штете здрављу.
Члан 7.
Такмичење оцењује жири састављен од три до пет члана, који ће се придржавати ових правила и самостално оцењивати сваког такмичара.
ОСНОВ ЗА ОЦЕЊИВАЊЕ:
• Општи изглед (боја, мирис, омашћеност,компактност) ………………………….(1-5) бодова
• Густина ………………………………(1-5) бодова
• Раскуваност меса ……………………..…(1-10) бодова
• Укус (заљућеност и зачињеност )…………………(1-10) бодова,
Члан 8.
Организатор награђује такмичаре за прва три места, а по одлуци жирија, организатор задржава право да на предлог жирија може наградити и друге учеснике.
Члан 9.
Организатори, такмичари и жири дужни су да се придржавају овог Правилника. Жири је у случају повреде пропозиција овлашћен да може дисквалификовати такмичаре. По завршетку такмичења проглашавају се резултати и додељују се награде за победнике као и за најлепши штанд, највеселију екипу и најбољи гулас по избору публике као и многе друге награде.
Очекујемо вас у сто већем броју да се пре свега дружимо, такмичимо, као и да ову већ сад традиционалну манифестацију сви заједно подржимо!